--
Klavertje 4
Yoga maakt gelukkig!

Doe je mee op zaterdag 8 mei a.s. met onze superfijne yoga dag? Deze combi virtuele/ live retreatdag is een initiatief van de Lelystadse ondernemers De Zonnecirkel en Balans en Dans.

Klik hier om je direct aan te melden.

Klavertje 4

Wat staat er op het programma?

Je start al vroeg met Kudalini om vervolgens weer tot rust te komen tijdens Yin yoga. Dan is er even pauze om een kopje thee te drinken of een frisse neus te halen. Na de pauze gaan we verder met Ayuryoga. Vanaf 12 uur heb je ruim de tijd om, als je in de buurt van Balans&Dans of de ZonneCirkel woont een vegetarische lunch box en thee te komen halen en elkaar live te ontmoeten. Eenmaal thuis ga je verder met Body&Mind om de dag af te sluiten met een heerlijke Nidra yoga.

Hoe weet ik welke yoga het beste bij mij past?

Dat is het fijne van deze retreatdag. Door allerlei yoga vormen aan te bieden en de lessen niet langer dan 45 minuten te geven kan je aan alle lessen meedoen en zelf ervaren wat het voor je doet. Tevens zitten er genoeg pauzes tussen. Vanaf 12 uur staat er een heerlijke vegetarische lunch box en thee voor je klaar bij Balans&Dans aan de Merwede 10 en bij De Zonnecircel aan de Shepenen 9 in Lelystad. Als het weer mooi is kunnen we eventueel samen (met 1,5 meter afstand) een wandeling te maken.

Waarom ontspan je van yoga en maakt het je gelukkig?

Door yoga ontspan je. Ontspannen? Wat is dat? En Hoe doe je dat? Hoe voelt het als je ontspannen bent? Daar lopen de meningen nogal over uiteen. De een zegt dat het een zwaar en sloom gevoel is, terwijl het voor de ander juist een licht en krachtig gevoel is. Iedereen ervaart het weer op een andere manier. Ook de invulling over hoe je dan zou moeten ontspannen, loopt enorm uiteen. De een zegt met een boekje in bad, de ander voor een netflix serie en de derde gaat voor z’n ontspanning 10 kilometer hardlopen (snap je dat?) De definitie van ontspanning is: Het geestelijk en lichamelijk tot rust komen. Je kan lekker op de bank zitten en lichamelijk tot rust komen, d.w.z. dat het lichaam stil is, maar dat het in het hoofd de gedachtestroom onverminderd doorgaat. Zelfs tijdens de slaap kan het zijn dat je niet helemaal ontspant. Als je wel eens een keer moe bent opgestaan na een nacht slapen, dan weet je dat je niet goed bent uitgerust en niet voldoende ontspannen hebt. Pas als je geestelijk en lichamelijk tot rust kan komen, kun je werkelijke ontspanning ervaren.

Wil je dit ook meemaken?

Doe dan mee op zaterdag 8 mei met deze combi virtuele/ live retreatdag, georganiseerd door De Zonnecirkel en Balans en Dans in Lelystad. Wat doe je op een retreat? Het Engelse woord ‘retreat’ betekent ‘terugtrekken’. In dit geval even terugtrekken in jezelf, voor de broodnodige reset van lichaam en geest, zodat je beter bestand bent tegen de uitdagingen van het leven. Op zaterdag, 8 mei kun je een hele dag ervaringen opdoen van het ontspannen zijn, op mentaal en lichamelijk gebied. 

Hoe meld ik mij aan?

Door op deze link te klikken kun je het programma zien, de omschrijvingen van de lessen lezen en je aanmelden. Wil je je direct aanmelden? Klik dan op deze link. Voor 35 euro ben je een hele dag verzekerd van ‘me-time’ plus de broodnodige sociale contact momenten. Wil je bij de aanmelding ook doorgeven of je de lunch box wil komen halen? Tijdens de lunchpauze zijn wij zelf ook aanwezig en kunnen we elkaar even "live “zien. We hopen tot zaterdag 8 mei!
Liefs, Anja, Viviane en Marjolijn

Meer lezen?

Paaldansen bij Balans&Dans in Lelystad

Sinds de oprichting van Balans&Dans in maart 2012 bieden we paaldans lessen aan. Paaldans wordt vaak geassocieerd met louche nachtclubs en striptease tenten. Maar weet je dat Paaldans echt ontzettend leuk is? En dat het heel goed voor je lichaam is omdat er kracht, uithouding, coordinatie en flexibiliteit aan te pas komt? 

Help ik word te zwaar!

Gaat het thuiszitten en het minder bewegen je letterlijk in de weg zitten? Wil je voordat de zomervakantie begint serieus aan je voedingspatroon werken? Wil je je weer fitter en gezonder voelen, een paar kilo afvallen zonder ingewikkelde recepten, dure supplementen en verboden voeding?

Green Week Detox

Volgens Ayurveda ben je wat je eet. Elke hap eten wordt uiteindelijk omgezet in de cellen van je lichaam. Af en toe is het zeker een goed idee om je lichaam de kans te geven zichzelf te reinigen door middel van een detox.
 
De start van het jaar is een mooie moment om je lichaam en geest te reinigen. Een interne schoonmaak helpt je om alles wat over-gegeten is tijdens Kerst, Oud&Nieuw (en lockdowns) te detoxen en nieuwe groene energie binnen te laten stromen. Ook oude gewoontes achter je te laten en met energie nieuwe projecten te starten.
Het is een natuurlijk proces om eerst het oude los te laten voordat we met nieuwe energie aan iets nieuws beginnen. Toch?
 
Wil jij ook fysiek, emotioneel en mentaal detoxen? 
Doe mee met deze lekkere Green Week waar je veel en lekker kan eten.

Lekker buiten sporten bij Balans&Dans

Sinds 3 maart j.l. worden alle kinderlessen bij Balans&Dans buiten gegeven. Ook hebben we op dinsdagavond om 19 uur een groepsles speciaal voor jongeren van 14 t/m 26 jaar. Ben je ouder dan 26 jaar dan kan je op maandag of woensdag ochtend 30 minuten meedoen aan een duo training. Zo begin je je dag fit en gezond! Maar wist je dat personal training buiten ook mogelijk is?

Winterdip of Coronamoeheid?

Gingen we verleden jaar vol goede moed het begin van de pandemie tegemoet, zakt deze nu bij velen van ons in de schoenen. Ondanks de verscherpte maatregelen, de avondklok en de vaccinaties lijkt het eind nog lang niet in zicht.

Schouders eronder en doorgaan!

Laten we eerlijk zijn, 2021 is waardeloos begonnen. Geen vuurwerk, geen feesten, een verlengde lockdown en nu een dreigende avondklok.